Saltar índex de guies
Antoni Miró en l’estudi Mas Sopalmo 1988

Activitats finals
Ètica i Estètica

Utilitzant l’obra d’Antoni Miró podríem continuar analitzant el món, perquè el seu pensament plasmat en el quadre no és mai simple i unívoc, no es tracta de reproduir el món sobre el llenç, sinó de fer que cada imatge siga un colp en la consciència del receptor o un avís per despertar o una carícia per a l’ànima o una denúncia...

Antoni Miró 2008

Però sovint, parlant de la profunditat conceptual de l’art d’Antoni Miró ens oblidem d’un fet molt important: no és suficient per a una obra tenir moltes lectures o tenir un argument potent.

En realitat, perquè un quadre arribe, perquè siga capaç de parlar-li al receptor a cau d’orella, ha d’estar ben fet, ha de tenir una tècnica precisa, estèticament ha de connectar amb l’observador i subtilment ha de penetrar en l’ànima de qui s’enfronta a l’obra.

Potser aquesta és una més de les grandeses de l’obra d’Antoni Miró: l’artista té l’habilitat de fer que la pintura t’atraga.

Amb l’alquímia de la seua paleta de colors sobre el llenç, es dibuixa un univers on cada àtom està en el lloc exacte, la qual cosa provoca que l’harmonia entre fons i forma siga una realitat i que el resultat ens arribe i ens colpisca.

Ma i paleta Antoni Miró 2015
Antoni Miró 2016

Preguntes:

  • 1 Després del recorregut que has fet sobre la vida i l’obra d’Antoni Miró, què podries explicar sobre la seua vida?.
  • 2 Quins temes dels que ha treballat Antoni Miró recordes?.
  • 3 Com definiries el seu art?.
  • 4 Quin penses que és el punt de vista de l’obra de Miró que destaca? Quines són les seues preocupacions principals?.
  • 5 Puja al teu perfil d’Instagram o Twitter la imatge de l’obra d’Antoni Miró que més t’haja agradat i comenta-la. #AntoniMiró.
  • 6 Si tens habilitats artístiques, series capaç de fer alguna obra imitant l’estil d’Antoni Miró?.

Descarrega les preguntes

Aquest ha estat un viatge d’apropament a l’obra d’Antoni Miró, però no hem arribat a l’estació final. La màgia de l’art d’Antoni Miró fa que cada obra siga capaç d’obrir un espai de reflexió, sempre hi ha més i més en la contemplació de l’obra de l’artista d’Alcoi.

Antoni Miró, exposición MUA 2010
DRETS HUMANS I CULTURA DE PAU, Enfocament Socioeducatiu de la Pintura d’Antoni Miró

Si voleu apropar-se a altres possibilitats didàctiques que el llenguatge de les arts plàstiques genera en diferents col·lectius socioeducatius us proposem el llibre “Drets humans i cultura de pau, enfocament socioeducatiu de la pintura d’Antoni Miró” per Elena Navarro.

Amb la confecció d’aquestes activitats hem pretés oferir una varietat de punts de vista per fer accessible i comprensible l’obra d’Antoni Miró a estudiants i a qualsevol que vulga introduir-se en l’oceà immens de la creació mironiana. Però queda molt de camí.

Cada nova obra, cada exposició, cada vegada que contemplem una de les creacions d’Antoni Miró encetem una nova senda que ens porta a estimar l’art, que ens convida a la solidaritat, que ens aporta la reflexió sobre la llibertat o la política o la injustícia, que ens obre finestres i ens incita a pensar.

En definitiva, l’obra d’Antoni Miró és una aventura que ens ajuda a comprendre el món.

Fem un joc final?

Entra a Kahoot.it i busca ANTONI MIRÓ. UN JOC AMB L’ART. Competeix amb els teus companys a veure qui en sap més.

Kahoot: https://create.kahoot.it/details/950d3737-d65b-4779-b3b2-1811ee504951